Ny blogg !

Jag är ju som jag är, tröttnar väldigt fort om det inte händer saker och ting. Tyvärr är ju den här bloggen otroligt tråkig, så tog inte särskilt lång tid innan jag behövde något nytt.. Och det här är resultatet :
http://livetsomlinn.blogspot.com/

Så tack och hej säger jag till den här bloggen, trevligt så länge (eller ja, den månaden) det varade !

Grattis Pappa !

Idag fyller min far 50. Hade tänkt åka upp och överaska men han och Anna-Karin skulle till fjällen.
Hoppas dom får det skoj och att han uppskattar presenten (ett presentkort till en haspelrulle, det enda han önskade sig...).
Känns iaf riktigt bra att ha fått bra kontakt med pappa. Vi har ju inte haft någon bra kontakt någonsin egentligen, förrän mitt äventyr i Australien. Och nu känns det så himla skönt när vi kan ha kontakt som handlar om något annat än ekonomi.
Grattis än en gång !

Idag är det också Australia Day. Australiens nationaldag alltså.. Det fattade ni nog iofs.
För ett år sen jobbade vi rumpan av oss i Cervantes, och det var ett liveband. Efter att vi stängt skulle cheferna visa vilka schyssta chefer dom var och hade fest med bandet efter stängning, all alkohol var gratis.. Stannade kanske en timme. Sen gick vi vidare till en annan lite större fest och röjde natten lång. Dagen efter började vi sent. Det var också samma dag som vi sa upp oss och jobbade sista skiftet.

Helgen var lugn, jobbade natt fredag och lördag. Gick hyffsat mkt bättre än vad jag hade tänkt faktiskt. Tack vare Emil, som för det första är grymt snabb i köket, och hans dunderstock med hamburgare som gjorde att burgaren oftast fanns klar när man tagit beställningen. Hade faktiskt tomt på folk ibland. .

Ikväll är det dags för Bonde söker fru-bröllopet också. Dom är ju så himla söta ! Det tänker jag inte missa..

Usch, såg just reklam för Kalla Fakta, om dunindustrin. Tänker aldrig nånsin använda något med dun i, dom verkligen sliter av fjädrarna från dom levande stackars fåglarna ! Fy fan... Förstår inte det här med päls heller ? Varför måste vi ta det vi inte fick ? Vi kan ju skapa våra egna kläder idag, och kan göra fuskversioner. Men nej nej, det är ju mkt glamorösare om något oskyldigt litet djur ska dö för att vi vill ha det dom har.


Om 1½ månad får jag börja lämna blod igen. Man blir nästan galen när man läser om den akuta blodbrist vi har nu, där vi bara har hälften så mkt blod som vi skulle behöva.
Det finns så otroligt många människor därute som är helt friska och skulle kunna lämna blod, men inte gör det.
Om du visste att du skulle rädda 4 människors liv, då hade du väl aldrig tvekat över det där lilla sticket ? Dock kan man ju inte garantera att det kommer användas, men ditt blod kan vara skillnaden mellan liv och död.
Vad är egentligen läskigast, det här lilla sticket eller att ligga på en bår på ett sjukhus, håller på att blöda ihjäl och läkaren säger "nej tyvärr, det finns inget blod, du kommer dö" ? För det kan mkt väl hända, om vi inte allihopa gör nånting åt det ! Du kan rädda 4 människors liv med 10 min av ditt eget, som dessutom gör dig själv friskare.
Förstår inte var det svåra valet ligger..

När man ändå håller på och predikar, kan jag väl nämna organdonation. Du behöver inte dina organ när du dör, men det finns någon annan som gör det. Du kommer begravas, men förhoppninsvis kan du förhindra en annan. Hur frustrerande måste det inte vara när man väntar på ett organ, och veta att så många människor (alla matchar ju dock inte) dör, men inte anmält sig till donationsregistret.
Att anmäla sig dit sparar också dina nära och kära för det valet. Det är hårt nog att du är död, inte ska dom väll behöva besluta detta utan att veta vad du exakt ville ? Anmäl dig även om du inte vill donera, så behöver det inte bli en fråga för din familj.
Du behöver inte donera alla organ, vill du behålla något är det helt ok. Det går även att ändra i efterhand.
Det tar bara några minuter, nog är det väl värt den tiden ?

Oj vilket tråkigt inlägg. Får avsluta med något roligt:
Den här stackaren hade INTE en lätt första dag på jobbet..

Måste ju ha med den här klassikern också !


Party party

Blev lite utgång igår kväll. Eller kanske inte lite, utan blev en hel del till slut..
Var iaf ute med Therese och Cicci. Var riktigt skoj, och skönt att saker och ting börjar lösa sig.. Bara att ta det ett steg i taget och låta tiden sköta sitt.

Började iaf på Viktoria med några öl och en Cosmopolitan. Oooj va gott det var. Skoj att sitta där och bara tjöta om allt möjligt. 
Sen ville vi gå till Dingo och sjunga karaoke, men nej nej, det var stängt. Så slank in på Rockbaren istället. Cicci och Mattsson hade gått i förväg, då jag och Therese skulle ta ut pengar, och när vi kommer fram till dörren är där två tjejer som också ska in. Det var Joanna (eller var det Johanna) ifrån tjejgruppen ! Inte träffats sen typ 2001 !
Kände igen henne direkt, men fick inte ur mig ett ljud och sen kände hon igen oss. Riktigt skoj !
Var därinne en stund, men det var riktigt tråkigt faktiskt..  Tjötade med nån konstig nisse från Holland som skulle resa runt i Europa men fastnat i Göteborg. Lite halvknepig...
Sen stack Cicci och Mattsson så vi drack upp och drog oss till Diamond Dogs, där det faktiskt var en del folk.
Tog oss en vodka cranberry, och körde igång vårat gamla spel "gissa namnet", vilket går ut på att vi väljer en person och ska gissa vad den här personen heter. Och Therese gissade faktiskt rätt den här gången ! Tror det är utjämnat till 1-1 nu då ?
Sen satt vi där vid vårt bord, då kommer några riktiga töntar och sätter sig hos oss. Vi frågade vilka dom var, och den ena killen peker på en av dom andra och ska väl töntförklara honom och säger "han jobbar på nintendo". Men han hade själv glömt ta av sig ett band han hade runt halsen med nåt id-kort.. Han jobbade även själv på Nintendo visade det sig. Och ni kan väl ungefär tänka er hur dom ser ut ? Dom ser precis ut som nåt man kan gissa jobbar på Nintendo.
Vi låtsades jobba på GP, Therese med reklam och jag med dödsannonser. Dock var det fel killar att försöka lura, då nån hade jobbat där och den andra började fråga ut mig om massa konstiga layouter... Det sprack ungefär samtidigt som jag kände att jag blivit tillräckligt dragen och borde gå hem. Kommer ju en kväll ikväll också.
Först handboll och sen kalas med några jobbarkompisar. Ska bli trevligt.. Men tror faktiskt jag kommer hålla mig nykter. Men man ska väll inte lova för mkt...

49 timmar ledigt..

Nu har jag 49 timmar att hitta på någonting, innan jag ska jobba igen.
Men vet dock hur jag kommer kunna slå ihjäl tiden idag.. Men det är en hemlis till jag är klar !

Sitter nu och kollar på Oprah. Missade början så vet inte riktigt allt, men handlar om en familj med ett autistiskt barn. Man har nog inte tänkt på det, men vilket helvete dom går igenom. Tänk dig att du har ditt barn framför dig, men ändå inte. Du kan inte få kontakt med det. Om det också är så att mamman har fått amputera armarna vid armbågen, det gör det hela ännu svårare. Hon satt och pratade om vardagssaker, som att ta upp en penna och skriva på ett papper är helt otroligt svårt och tar väldigt mkt tid. Sen var det paus, jag gick in i sovrummet och kopplade ur sladden för datorn och lyfte in den i vardagsrummet på 1 minut. När jag satte mig ner tänkte jag, herregud, hur lång tid hade detta tagit för henne ? Va man ska vara tacksam för det man har ! Kände så när jag skuttade runt på kryckor -02 efter moppeolyckan, att man ska va så himla glad för att man kan gå ! Det är en helt sjuk frihet. Men sen tappar man den tacksamheten, för man tar det för givet. Okey, det är väll inte jättemånga som nån gång i framtiden kommer behöva amputera något, eller bli förlamad etc etc, men risken finns för oss alla.

För ett  år sedan befann jag mig i Cervantes, WA. Var där med Noeleen, och jobbade som bartenders på Ronsard Bay Tavern. Där fanns även två tyska tjejer, som hatade oss från första stund vi kom in i huset vi bodde tillsammans i.
Dom var på väg till jobbet när vi kom, och en annan tjej som jobbade då berättade att dom kom in rosenrasande och sa "They're so pretty". Vi kom inte överens för fem öre och dom anklagade oss för ditten och datten, och det fick cheferna att inte gilla oss heller. Till vi kunde bevisa att vi inte hade gjort något, utan att det i själva verket var tyskarna själva.

Kommer särskilt ihåg en kväll, då vi slutat jobba runt midnatt och sen skulle ner till fest hos lokalinvånarna. Satt där och tjötade hela natten och så var klockan 5, men ingen var trött. En kille som inte drack kläckte idén att vi skulle åka till The Pinnacles för att se soluppgången. En av dom bästa nätterna någonsin under min tid där nere ? Definitivt !
Vi åkte iväg 6 st i en ute (som en flakbil men lite snyggare, dom flesta unga körde dessa), tre fram i bilen och tre på flaket. En galen nisse hoppade emellan flaket och in i bilen i farten.. Det gick hyffsat fort så man blev lite halvrädd. Men vi hade så himla skoj ! Glad fram igenom öknen och lyssnade på Rockstar med Nickelback. Blir helt nostalgisk när jag hör den låten.. Det går inte att förklara. Och att se solen stiga upp över alla dessa tusentusentusentals stenar som sticker rätt upp ur marken, hur häftigt som helst !
Sen fick vi syn på den här stenen, behöver nog inte säga mkt mer om det....


Slutade dock rätt trist i Cervantes, dom få tjejer som bodde där tyckte in om oss eftersom vi "snodde" deras kompisar och började prata massa skit.. Och den ena av mina chefer hatade mig lika mkt som jag hatade honom.. Så vi bestämde oss för att sluta (samma dag som tyskarna, inte så bra tajmat)..  Stannade några extra dagar och bodde hos en av kockarna och bara slappade. Åkte med en båt ut och fiskade hummer. Aldrig sovit så gott nånsin som jag gjorde på den båten ! Hann dock se när en av killarna som jobbade där skar av en stor bit av pekfingret när han skulle skära till betet.. Jävlar va mkt blod det var !
Fick skjuts med en lastbil ner till Perth sen, och 6 dagar senare lämnade jag Noeleen och åkte söderut med Brett.

Nej nu är det dags att börja med det jag tänkt göra nu när jag är ledig.. Känns lite vemodigt, men ska lyckas och kommer bli grymt skönt när jag gjort det !


Heja Sverige !

Är grymt irriterad att inte kunna se handbolls VM, utan hon som gör schemat har lyckats schemalägga mig på alla gruppspelsmatcher utom den mot Kuwait på onsdag..
Idag hade jag iaf rast och kunde se början på andra halvlek. Men var väldigt lugnt, så kunde höja ljudet på tv:n i personalrummet och lyssna ändå. Blev ett par snabba vändor in när man hörde kommentatorerna gapa. Fan va underbart !
Höll koll på allt och alla under "Bengan Boys" tiden, men nu är det mkt nya ansikten och namn. Men det ska man väll få in också !

Kalle Svensson tillbaka i Blåvitt ! Hoppas han har skaffat lite bättre attityd dock... Kommer ihåg när vi åkte från Gbg runt 7 en lördagsmorgon för att kolla en träningsmatch inomhus mot Fredrikstad i Norge. Efter matchen fick man gå in på planen och ta autografer och sånt där, men Kalle var inte särskilt intresserad att vara med utan snäste "ja men det får gå fort" när vi frågade om vi fick ta en bild. Samtidigt som alla andra spelare inte har särskilt bråttom in till omklädningsrummen utan glatt poserar och skriver autografer...
Men men, skoj att han väljer att komma tillbaka !

Frös fast i en av stolparna i hyllan i frysen på jobbet idag. Skulle sträcka mig och hämta en cupcake och armen nuddade stolpen..och fastnade. Jesus va ont det gjorde.. Har två fina märken nu. Händerna ser ut som stryk, sår och ärr överallt efter att ja slår i allt hela tiden.. Speciellt mikron, den är livsfarlig !

Ledig i nästan 3 dagar nu.. Va sjutton ska man hitta på ?
En jobbarkompis ville vi skulle gå ut på onsdagkväll.. Men det är ju två dagar kvar.
Hittar väll alltid nåt att fördriva tiden med. Städa behövs ju alltid. Katterna fick jag aldrig badat så dom kan man ju bada.. Dom blir ju så himla söta när dom har det stora håriga huvudet men en pytteliten kropp !

Skickade in papperna till försäkringsbolaget idag. Håll en tumme för mig att jag blir rik nu ! Hade ju inte varit fel att få lite grann till Australienresan i jul iaf. Eller UEFAcup äventyren i sommar.

Fixade in lite ny musik till min telefon förut, och tydligen kom Havet är djupt (från Lilla Sjöjungfrun). Vilken himla bra låt ! Ville bara sjunga loss men det kan man väll kanske inte riktigt göra mitt i stan...

Gott gott

Varit en kanonskön dag idag.
Bara tagit det lugnt, kollat skidorna och bara slappat. Hade varit skoj att gå ut och kolla Man U-Chelsea och ta några öl, men faktiskt himla gött att ligga hemma i soffan och kolla Americas Next Top Model men en kopp grönt champagnethe också. Ska dock svänga ihop lite cocktail sen tänkte jag, har lite små idéer faktiskt.
Vill åka ner till Tyskland och fylla upp barskåpet nu, så man kan börja fixa och trixa ännu mer. Hur skoj som helst att svänga ihop nåt av det man hittar hemma. Mamma klagar inte heller..

Imorgon har vi en liten gymnasiereunion. Ska bli himla skoj att träffa alla igen faktiskt.
Kan inte fatta att det gått tre år sen studenten snart. Det har hänt så mkt och jag har gjort så mkt.. Ska bli himla skoj att se vad alla andra har hunnit med !



Grymmaste skolfotot någonsin ? Jag tror det !

Harmoni !

Känner mig så grymt harmonisk idag. Allt känns så himla bra ! Hade det varit sommar nu hade jag nog exploderat.

Dom ringde från vårdcentralen och mitt intyg är klart, så nu kan jag äntligen skicka in allt till försäkringsbolaget (och förhoppningsvis få ännu en ersättning, håll en tumme ! ).
Ser tom fram emot att jobba ikväll.
Kanske för att jag vet att när jag slutat ska jag upp till Honom. Äntligen kommer han hem igen..

Va ju på IKEA med mamma och hennes väninna igår. Va nästan inget folk alls, så slapp knö med massa nissar.
Körningen börjar gå väldigt bra nu, kommer iaf ihåg vilken sida av vägen man ska köra på.. Det var ett stort problem när jag kom hem. Skulle göra en vänstersväng och fick jättepanik, visste inte till vilken sida av vägen jag skulle på ! Dom kör ju på andra sidan nere i Australien.
Har fortfarande lite svårt att komma ihåg vilken sida man kör om på.. Men det kommer väl.

Vi tog våran bil medans mammas kompis bil stog parkerad på våran parkering, och sen när vi kom tillbaka skulle hon köra oss tillbaka till lägenheten eftersom det skulle bli tungt att bära allt. Men i all hast lyckas jag glömma min väska i våran bil, och skulle gå ut och ta en öl med Tommy (som redan var på väg in till stan) direkt, men fick springa tillbaka och hämta den.. Gick hyffsat fort att ta sig in till stan iaf, då vagnen kom precis när jag kom till hållplatsen.
Va riktigt gött att bara tjöta och ta ett par öl. Men den där jävla nissen som kom fram och tog mig om midjan och tryckte mig mot honom var mindre trevlig.. Äckliga nisse, rör mig inte. Tur det var en Tommy med som hjälpte till.

Måste tacka Ricard också för att jag fick Spotify, det är ju helt suveränt ! Hittat så mkt gamla låtar jag inte hört på år och dar', och man behöver inte vänta på att låtarna ska laddas ned, bara att klicka och låten börjar.

Nej nu måste jag gå ut och fixa allt som ska fixas innan jobbet börjar. Nästan 9 grader ute så är inte ens kallt !
Herregud vad det spritter i min kropp.. Jag mår så himla bra !!!
Och blir det bättre när man ser det här ?
Nu kom tårarna igen, när man ser Bengan sitta där i studion med tårar rinnande ner för kinderna..
Precis som intervjuerna med Alex när han bestämt sig för att sluta.
Blir många länkar, men måste ju avsluta med nåt skoj, och vad är då bättre än Bengan på fotbollsgalan ? Sicken gubbe, han är på tårna !


Susanna Kallur

Precis kommit hem från jobbet, och som vanligt blir mitt första stopp text-tv. Hur har jag klarat mig utan text-tv i 9 månader ?!
Sätter på Svt 1, som har klart bäst text-tv. Då är det reklam för Idrottsgalan och Jerringpriset, och det var många man kände för. Men när jag ser Susanna Kallur är det nånting som går rakt in i mitt hjärta.
Therese har sagt nåt om mig som nog är väldigt sant. Jag kan se i stort sett vilken film som helst (Armageddon och Pearl Harbor undantaget) utan att ens få tårar i ögonen. Men när det kommer till idrott, då lipar jag som ett litet barn. Kanske för att då är det på riktigt ? Man ser riktig glädje, riktiga känslor.
Kommer ihåg hur jag innan OS pratade med alla om Susanna Kallur nere i Australien, om hennes konstanta otur. Men nu hade hon varit helt överlägsen innan och tom slått världsrekord, och så mkt otur kan en människa väl inte ha ?
Sitter på hostlet och ska kolla hennes lopp. I loppet innan springer värsta konkurrenten. "Ramla ramla ramla ramla" är det enda jag tänker. Men nej det gick ju bra för henne... Sen kom Sannas lopp. Alla vet väl hur det slutade..
När hon trillade vid första häcken var det som att andan gick ur mig, och allt bara stannade.
Det har hänt igen.
Sen kom tårarna. Grät och grät och grät. 
Titta glädjen i hennes ansikte när hon slår världsrekord, nån gång borde man väll få se den när hon vunnit ett större mästerskap också ?


Ett annat starkt minne jag har är när jag är uppe i mormors stuga och kollar friidrott. Kajsa ska hoppa.. Men hon springer bara igenom och blir sen utburen från arenan. Hälsenan hade gått av.
Ett år senare vinner hon VM-guld i comebacken. Ojojoj...
Och inte nog med det, sen slår hon även världsrekord. Kommer ihåg det, satt och kollade på tv och så kom en sån där rullande text där det brukar stå när nån katastrof skett och man måste varna allmänheten, Men den här gången stog det att Kajsa Bergqvist slagit världsrekord. Status !

EM på hemmaplan, Carolina Klüfts 800 m. Som hon spurtade ! Jag och mamma sitter hemma och bara skriker, hon är otrolig !

OS i Aten, Christian Olsson tog sitt guld redan i första eller andra hoppet om jag inte missminner mig helt.
Men Stefan Holm... Att nästan riva ut sig, för att i nästa höjd vinna tävligen. Sicket psyke !
Och Blåvitt slog Bajen borta med 2-1 efter att Mourad snurrat upp lodisen Östlund två gånger. Vilken jävla kväll !

Behöver jag ens nämna när Blåvitt tog SM-guld ? Tror inte det.

Finns så otroligt många tillfällen att nämna, men skulle få skrivkramp om jag tog upp dom alla.

 
Va en riktigt soft dag på jobbet idag, och nu är jag ledig 25½ timme.
Sen kommer ju han den där hem imorgon kväll igen. Skynda skynda...

Ledig !

Tänkte skriva ett sånt där helt otroligt onödigt inlägg om ingenting som många andra  gör.. Har aldrig förstått varför, men det är kanske för att man har så lite att göra att man måste göra nånting ? Så känner jag just nu iaf.
Har varit ledig idag, grymt skönt !
Har dock spenderat halva dagen i telefonkö känns de som.. Men till slut löste sig allt iaf.

Inte alla som kan lära sig sitt jobb via tv, såg precis reklam om en ny burgare vi gör som jag inte hade en aning om att vi skulle få in. Intressesmurfarna hoppar...

Snart är det dags för för-handbollsVM-final. Väldigt intressant match, Sverige-Sverige. Undra vilka som vinner, höhöhöhö.

Öppnar på jobbet imorgon.. Igen. Linn som verkligen älskar tidiga morgnar. Eller nej.. Men slutar 13 och börjar inte förrän 16 på fredag så det är rätt ok. IKEA imorgon efter jobbet också. Gissa vems idé ? Ajjemän, mammas. För den som inte känner min mor kan jag tala om att hon är nästan sjukligt förtjust i IKEA. Skulle hon gå i sömnen hade hon gått till IKEA. Sååå många ggr
Jobb hela helgen och sen på måndag ska vi ha en liten reunion från gymnasiet. Trevligt trevligt.
Hoppas den från nian blir av snart också. Hade varit så grymt skoj att träffa alla igen !

Nähepp nu verkar dom inte ens visa handbollen ju.. Får la gå och lägga mig istället. Natti natti !

Jobb jobb jobb..

Händer inte så mycket mer faktiskt. Alltid skoj att tjäna lite pengar, men när det knappt finns tid att göra av med dom är det lite halvsegt faktiskt...
Imorgon är jag ledig iaf, och då ska det shoppas ! Skulle varit ledig även idag, men tog ett extraskift. Va bara på 6 timmar, och det är ju röd dag så blir lite goa extra pengar.

Va ute och hälsade på hos Micke och lilla Jonathan ikväll efter jobbet. Riktigt fin lägenhet, och världens goaste lilla son ! Oj va mysig han va !

Var ute och tog några (..) öl med Cicci i fredags. Riktigt skönt att komma ut faktiskt.
Hamnade på Golden (är definitivt över det stället nu)lite senare på kvällen. Fick faktiskt sätta oss med våra öl där man bara fick sitta när man åt.. Tack vakten..Typ.
Satt iaf där, när helt plötsligt några killar sätter sig bredvid. En av dom var väldigt lik en kille som bodde där jag bodde när vi precis flyttat till Göteborg. Frågade om det var han, men samtidigt som jag frågar och får ett nej inser jag dock att hans kompis som sitter bredvid faktiskt är kompis till killen jag trodde han var. Han blev lite smått förvånad när jag sa vad han hette och var han bott. Lite skoj var det faktiskt. Inte sett honom på säkert 6-7 år men han såg precis likadan ut som då, fast lite längre.

Nu ska jag faktiskt försöka sova, har mycket att fixa innan jag kan ge mig ut på stan imorgon. Håll en tumme för att jag har ett förstående försäkringsbolag...

No No Never går för fulla muggar här, hur söt som helst !

RSS 2.0