Grattis Pappa !

Idag fyller min far 50. Hade tänkt åka upp och överaska men han och Anna-Karin skulle till fjällen.
Hoppas dom får det skoj och att han uppskattar presenten (ett presentkort till en haspelrulle, det enda han önskade sig...).
Känns iaf riktigt bra att ha fått bra kontakt med pappa. Vi har ju inte haft någon bra kontakt någonsin egentligen, förrän mitt äventyr i Australien. Och nu känns det så himla skönt när vi kan ha kontakt som handlar om något annat än ekonomi.
Grattis än en gång !

Idag är det också Australia Day. Australiens nationaldag alltså.. Det fattade ni nog iofs.
För ett år sen jobbade vi rumpan av oss i Cervantes, och det var ett liveband. Efter att vi stängt skulle cheferna visa vilka schyssta chefer dom var och hade fest med bandet efter stängning, all alkohol var gratis.. Stannade kanske en timme. Sen gick vi vidare till en annan lite större fest och röjde natten lång. Dagen efter började vi sent. Det var också samma dag som vi sa upp oss och jobbade sista skiftet.

Helgen var lugn, jobbade natt fredag och lördag. Gick hyffsat mkt bättre än vad jag hade tänkt faktiskt. Tack vare Emil, som för det första är grymt snabb i köket, och hans dunderstock med hamburgare som gjorde att burgaren oftast fanns klar när man tagit beställningen. Hade faktiskt tomt på folk ibland. .

Ikväll är det dags för Bonde söker fru-bröllopet också. Dom är ju så himla söta ! Det tänker jag inte missa..

Usch, såg just reklam för Kalla Fakta, om dunindustrin. Tänker aldrig nånsin använda något med dun i, dom verkligen sliter av fjädrarna från dom levande stackars fåglarna ! Fy fan... Förstår inte det här med päls heller ? Varför måste vi ta det vi inte fick ? Vi kan ju skapa våra egna kläder idag, och kan göra fuskversioner. Men nej nej, det är ju mkt glamorösare om något oskyldigt litet djur ska dö för att vi vill ha det dom har.


Om 1½ månad får jag börja lämna blod igen. Man blir nästan galen när man läser om den akuta blodbrist vi har nu, där vi bara har hälften så mkt blod som vi skulle behöva.
Det finns så otroligt många människor därute som är helt friska och skulle kunna lämna blod, men inte gör det.
Om du visste att du skulle rädda 4 människors liv, då hade du väl aldrig tvekat över det där lilla sticket ? Dock kan man ju inte garantera att det kommer användas, men ditt blod kan vara skillnaden mellan liv och död.
Vad är egentligen läskigast, det här lilla sticket eller att ligga på en bår på ett sjukhus, håller på att blöda ihjäl och läkaren säger "nej tyvärr, det finns inget blod, du kommer dö" ? För det kan mkt väl hända, om vi inte allihopa gör nånting åt det ! Du kan rädda 4 människors liv med 10 min av ditt eget, som dessutom gör dig själv friskare.
Förstår inte var det svåra valet ligger..

När man ändå håller på och predikar, kan jag väl nämna organdonation. Du behöver inte dina organ när du dör, men det finns någon annan som gör det. Du kommer begravas, men förhoppninsvis kan du förhindra en annan. Hur frustrerande måste det inte vara när man väntar på ett organ, och veta att så många människor (alla matchar ju dock inte) dör, men inte anmält sig till donationsregistret.
Att anmäla sig dit sparar också dina nära och kära för det valet. Det är hårt nog att du är död, inte ska dom väll behöva besluta detta utan att veta vad du exakt ville ? Anmäl dig även om du inte vill donera, så behöver det inte bli en fråga för din familj.
Du behöver inte donera alla organ, vill du behålla något är det helt ok. Det går även att ändra i efterhand.
Det tar bara några minuter, nog är det väl värt den tiden ?

Oj vilket tråkigt inlägg. Får avsluta med något roligt:
Den här stackaren hade INTE en lätt första dag på jobbet..

Måste ju ha med den här klassikern också !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0